13894982_621192074709171_8466626723601201970_n

Tinnsoldat er en Oslo-basert rocketrio med medlemmer fra Elverum (Erik Haugen, trommer), Skedsmokorset (Henrik Bergersen, gitar) og Valdres (Lars Isachsen Jemterud, bass). Guttene traff hverandre i 2010 på en studentfest i Levanger. De møttes et par dager senere, satte ei kasse pils i midten av øvingslokalet, som forøvrig var ett bomberom i en kjeller, og spilte høyt! Det resulterte i et nokså støyfullt rockeband ved navn After The Flood. Etterhvert kom det til enda et medlem, og musikken ble mer raffinert mot americana og country. Bandet ble døpt om og fikk navnet Inman Hill.

Inman Hill opphørte en gang i 2012 da Elida Inman ble fast medlem i Team Me. En stund etter gjorde gutta en ny øving, på samme måte som i 2010 bare på norsk og mye høyere! Med en gang var de tilbake der de hadde vært i bomberommet som rocketrio. Tinnsoldat ble navnet og de ga ut den frittstående singelen Aske og glør i februar (2013) for å sparke i gang det hele. Samme år gjorde Tinnsoldat ett knippe konserter og festivaler før de gikk i studio med produsent Alf Magne Hillestad for å lage deres første studioalbum Evig Skyggeliv.

Debutalbumet Evig Skyggeliv som ble utgitt 19. mai 2014 har fått god mottagelse og har det skjedd mye rundt Tinnsoldat den siste tiden. Albumet har høstet gode kritikker og fått mye omtale. NrkP1 og programmet Norsk på Norsk ga albumet fire av seks da de tok platen «under lupen». NrkP1 har også satt låtene Kalenderidyll og Stemmer i det fjerne i rotasjon både lokalt og nasjonalt. Oppland Arbeiderblad rullet terningkast 5 og skrev;

«(…) i det store og hele er Tinnsoldat et spennende rockeband som til tross for mange kjente og trygge elementer likehar noe eget over seg. Og det er jo tross alt det det handler om.»

Tinnsoldat ble også valgt ut som en av sju Underwood-artister på Norwegian Wood 2014. Etter denne konserten skrev Dagbladet følgende;

«Sol, og norsk trio-rock på sitt beste (…) Årets overraskelse – Gramo Underwood-scenen har fått fram mange talenter. Lørdag spilte Tinnsoldat og fikk vist seg fram. Det er en Oslo-basert trio vi garantert vi høre mer fra.»

Nytt materiale er på vei. Og innspilling som startet i slutten av 2014 nærmer seg slutten. Singlene “Dypet” og “Barn av ei gåte” er allerede ute på verdensveven og har blitt godt tatt imot.

Tinnsoldat kommer til å slippe mye ny musikk utover høsten 2016 og igjennom hele 2017.

Tinnsoldat er
Erik Haugen
Lars Isachsen Jemterud
Henrik Bergersen

Erik Haugen – Trommer, perkusjon & vokal

Lars Jemterud – Bass & vokal

Henrik Bergersen – Gitar & vokal